Peter Drenth
The Digital Manager

Over The Digital Manager

Ondernemers inspireren, aannames over marketing weghalen, digitale marketing begrijpelijk maken, samen successen behalen en vieren: daar krijg ik een glimlach van. Als een enthousiaste professional met brede specialistische kennis en zelfstartend vermogen help ik graag ondernemend Nederland met digitale marketingvraagstukken. Dit doe ik als freelancer en als interimmer.

Content, in al zijn vormen, ligt samen met het realiseren van digitale relaties aan de grondslag van iedere marketing activiteit.

Peter Drenth

Werkwijze

Bij aanvang van onze samenwerking maken we een afspraak over de werkverdeling en de gewenste uitwerking van de opdracht. Hoeveel uren spendeer ik aan welke aspecten, hoe vaak hebben we contact en via welke tools houden we de voortgang bij? Deze uren kunnen in een offerte of strippenkaart worden afgenomen. In alle gevallen ontvang je een gespecificeerde urenverantwoording.
Onderzoek & planning
We beginnen met een kick-off, brainstorm of briefing. Vervolgens verdiep ik me in je wensen, merk, concurrenten, klanten en relevante activiteiten en successen. Na goedkeuring van de debrief en offerte stel ik een planning voor.
creatie & verspreiding
Nadat we het eens zijn geworden over de strategie, omvang en aanpak ga ik aan de slag. Ik verzorg de productie en/of aansturing, inrichting en verwerk je feedback totdat je tevreden bent. Daarna zet ik de content in op de afgesproken manier of draag ik het aan je over.
optimalisatie & evaluatie
Een samenwerking hoeft nooit te eindigen. Livegang is pas het begin van een reis waarin we bijsturen, optimaliseren, onderbouwde hypothesen testen en op afgesproken momenten de KPI's, samenwerking en budgetten evalueren.

gediplomeerd en ervaren

Inmiddels ben ik al meer dan 10 jaar werkzaam in het online marketing vakgebied. In die tijd heb ik veel ervaring mogen opdoen bij o.a. Koninklijke Auping en Care Plus. Aan de bureauzijde heb ik klanten zoals de farmaceut Sanofi, arbodienstverlener Keerpunt, projectontwikkelaar Kondor Wessels Projecten, Gemeente Nijmegen en bouwonderneming Plegt-Vos vooruit mogen helpen middels succesvolle advertentiecampagnes op Facebook, Google Ads, LinkedIn & Twitter. Als geregistreerd NIMA Senior Digital Professional (SDP) en Beeckestijn Registered Digital Marketeer (RDM) kan ik dé beste middelenmix inzetten voor jouw succes. 
Marketing Strateeg
Opgeleid tot een expert op het gebied van digital en online marketing.
Senior Digital Professional
Gecertificeerd als professional op hoog niveau met gespecialiseerde digitale vaardigheden.
Conversie Optimalisatie
Getraind om conversie-killers op te sporen & verhelpen en hogere doorklikratio's (ctr) te behalen.
MA in Media & PR
Onderzocht hoe FMCG-merken relaties bouwen met consumenten op Facebook.
Ads Gecertificeerd 
Erkent door Google als online advertentieprofessional.
Analytics Gecertificeerd
Erkent door Google als Analyticsprofessional.
YouTube Ads Gecerticeerd
Erkent door Google als YouTube-Ads-professional.
Social Media Gecertificeerd
Getraind om social media succesvol in te zetten.

Passies in het leven

Digitale marketing, optimaliseren van processen, concepting, aansturen van teams en creatieve campagnes ontwikkelen zijn enkele voorbeelden van werkzaamheden die mij energie geven. Buiten de kantooruren spendeer ik veel tijd aan sport, fotografie, dansen, koken en avontuurlijke reizen. Mijn grootste grensverleggende avontuur is ongetwijfeld mijn pelgrimstocht naar Santiago de Compostela: 950 km lopen, 3 bergen overwinnen en dag in dag uit in de brandende hitte weer een klein stukje verder komen. 

mijn NETWERK

Er zijn zo veel verschillende facetten in marketing, communicatie en multimedia dat zelfs een duizendpoot en een schaap met vijf poten niet alles kunnen. Om jou wel alles te kunnen bieden heeft The Digital Manager een netwerk aan specialisten om zich heen verzameld. Met een aantal van hen is de samenwerking al zo'n geoliede machine dat ze hier alvast geïntroduceerd worden. 
Ruben Heerings
Art Director
Naline Roodbeen
Freelance tekstschrijver en journalist
Erik Kostelijk
Senior marktonderzoeker
Harro Brouwer
Multimediadeskundige

Geef me een uitdaging