Instructievideo's voor leadgeneratie

Met instructievideo's help je niet alleen je huidige leerlingen, je wordt ook eerder meegenomen in de oriëntatiefase bij potentiële nieuwe leerlingen.  
Met instructievideo's help je niet alleen je huidige leerlingen, je wordt ook eerder meegenomen in de oriëntatiefase bij potentiële nieuwe leerlingen. Motorrijschool van der Weij is een klant van het eerste uur, ver voordat The Digital Manager officieel begon. Motorrijden en video’s maken zijn namelijk twee grote passies van mij.

Als leerling bij van der Weij wilde ik me graag op mijn lessen voorbereiden. Video’s van de twaalf bijzondere verrichtingen zouden daar ideaal voor zijn. De 'denkbeeldige acht' en de 'uitwijkoefening' geven de meeste leerlingen namelijk slapeloze nachten. Ik constateerde dat de rijschool niet over video’s beschikte en daar bracht ik graag verandering in.

Content plan plus realisatie

Uit de content die van der Weij deelde was ook te concluderen dat er geen leadgeneratie en contentstrategie was, wat zich vertaalde in zowel slechte online vindbaarheid als weinig nieuwe aanmeldingen.

Ik schreef een script en shotlist, naast een plan om de content digitaal in te zetten. Het resultaat? Na een paar weken stonden de video’s online op diverse kanalen. De rijschool had dat jaar 10% meer aanmeldingen dan het jaar ervoor. Het sentiment onder de huidige leerlingen werd nog positiever, omdat ze zich nu beter konden voorbereiden op hun lessen en examen.
KLANT
Motorrijschool van der Weij
ROL
Content marketing
JAAR
2010